Spoedgeval?

Spoedgeval?

bel 014 85 95 95 (24/7)

Foto’s

 

Venhei gebouw

 

Bord receptie

Bij aankomst schrijft u uw dier in aan de balie, u kan dan plaatsnemen in de wachtzaal. Een dierenarts komt u halen als u aan de beurt bent. Voor het afhalen van voeding en medicatie kan u terecht aan de balie. Onze assistentes staan u bij met raad en daad!

Spreekkamer 1

De behandelende dierenarts neemt u mee naar één van de drie consultatieruimtes waar uw huisdier onderzocht zal worden.

Hospitalisatiefiche

In onze kliniek hebben we een ruimte met 14 kennels waar de dieren rustig gehospitaliseerd kunnen worden. De honden zitten aan de rechterkant, de katten links.

We beschikken ook over een isolatieruimte. Dit is een aparte ruimte met 6 kennels waar besmettelijke patiënten worden gehospitaliseerd. Deze ruimte wordt enkel betreden door onze dierenartsen of assistenten met beschermende kledij om besmetting te voorkomen.

Frederic Radiografie

In deze ruimte worden de digitale röntgenopnames gemaakt. Doordat het calcium in de botten de stralen harder tegenhoudt dan de omliggende structeren zien we een duidelijk zwart-wit verschil. Niet enkel de botten kunnen we vastleggen op foto. We kunnen ook organen gaan beoordelen m.b.v. een radiografie. Het beoordelen van de röntgenfoto’s gebeurt door de dierenarts via een computer. Het nemen van RX’en draagt bij tot een juistere diagnose! Het grote voordeel van digitale opnames is dat deze met de computer kunnen bijgewerkt worden qua belichting.

Annelies echografie

Een echografie is een goede aanvulling om tot een diagnose te komen. Deze techniek maakt gebruik van geluidsgolven. Deze verplaatsen zich door het lichaam en geven een beeld van organen, spieren en andere structuren door de weerkaatsing op overgangen tussen hardere en zachte structuren.

Robin operatie

De operaties gebeuren in deze operatiekamer. De patiënt wordt d.m.v. een injectie onder algemene anesthesie gebracht en d.m.v. gasanesthesie onder narcose gehouden.

 

 

 

Back to top